Cum protejam parul de razele solare?

Știm cu toții cât de important este să aplicăm (și să reaplicăm!) crema de protecție solară în timpul zilelor lungi și fierbinți de vară pentru a preveni deteriorarea pielii. Dar știați că soarele vă poate deteriora și părul?

Daunele provocate de soare pot apărea sub formă de decolorare, fire uscate și fragile, vârfuri rupte sau despicate, subțiere și încrețire.

Părul tău este deosebit de vulnerabil la daunele provocate de soare dacă este fin sau de culoare deschisă. Acel păr mai fin și mai deschis nu are grosimea sau pigmentul care îl poate proteja de razele soarelui, în timp ce părul mai închis la culoare, mai aspru, este de obicei mai gras, iar grosimea, culoarea mai închisă și acoperirea cu ulei ajută la protejarea lui. De asemenea, părul dumneavoastră este mai fragil și mai predispus la daunele provocate de soare dacă aveți un păr subțire, plat sau strâns încolăcit. Vestea bună este că puteți lua măsuri de precauție pentru a vă proteja părul de soarele fierbinte de vară. 

Ce să faci dacă vrei să fii afară pe timpul verii, dar nu vrei să ai un păr creț, tern și deteriorat? Uite aici recomandările noastre: 

1. Înfășurați-vă o eșarfă în jurul părului, purtați o pălărie cu boruri largi sau acoperiți-vă cu o umbrelă. 

2. Folosiți un produs cu factor de protecție solară special conceput pentru a proteja părul împotriva razelor nocive.

3. Folosiți produse pentru păr și balsamuri adecvate culorii și tipului de păr, precum și climei. Dacă aveți părul fin, căutați o formulă volumizantă.

Lasa un comentariu