Efectele negative blue light asupra tenului

Generația din care marea majoritate dintre noi facem parte, consider ca, suntem generatia ce a avut ultima gura de  aer asupra jocurilor sociale cu prietenii. Nu invinovatesc nici generatia actuala, fiind generatia ce are acces la informatiile pe care noi, copii fiind, nu am reusit-o sa o acumulam atat de rapid precum o fac ei. 

Dar oare cati dintre acestia sunt cu adevarat informati asupra efectelor negative pe care le emana atat laptop-ul, telefonul, tableta, PC-ul?

Blogul de astazi este dedicat efectelor negative blue light. Cu siguranta, ai mai auzit despre ele si de provenienta lor, dar probabil, nu stiai cat de daunatoare sunt atat pentru sanatatea ta cat si pentru tenul tau, pentru ca DA, efectele sunt periculoase, deoarece si doctorii ne atentioneaza sa nu stam mult in fata lor. 

Blue light-ul a devenit obstacolul omului de mai bine de patru ani, pandemia amplificand prezenta acestei lumini in viata noastra mai mult decat era necesar. 

STIATI CA: De cele mai multe ori, oamenii asociaza lumina albastra cu ecranele electrocasnicelor, dar adevarata lor provenienta fiind de fapt….de la SOARE?

Efectele negative blue light asupra tenului

EFECTELE GENERALE ALE LUMINII ALBASTRE DE LA LAPTOP/TELEFON ASUPRA TENULUI:

- PROVOACA HIPERPIGMENTARE

Lumina albastra artificiala care ne afecteaza pielea poate provoca daune asupra tenului atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Exista studii ce arata ca expunerea indelungata la o astfel de lumina poate provoca hiperpigmentare, dezvoltarea melaniei, ducand chiar si la melasma, insa studiile aniilor 2020-2021 au demonstrat ca expunerea la lumina albastra provoaca hiperpigmentare.

PROVOACA STRES OXIDATIV IN PIELE

Fiind genul de stres care provoaca dezechilibru dintre oxidanti și antioxidanti, in favoarea oxidantilor, conducand la un potential distructiv si patogenetic, dar impactul pe care multi dintre noi nu-l dorim fiind acela de a ne oferi o imbatranire prematura.

CUM NE PROTEJAM IMPOTRIVA LUMINII ALBASTRE?

ANTI-OXIDANTI

Cautati produsele care contin antioxidanti, cum ar fi serum cu vitamina C+E, ce ma ajuta impotriva stresului oxidativ, utilizarea de ecrane sorale cu minerale din oxid de zinc sau dioxid de titan ce vor bloca fizic lumina UV sa patrunda in piele. Niacinamida si acidul hialuronic fiind doua ingrediente esentiale pentru o crema de protectie solara care sa va ajute impotriva imbatranirii. 

- ÎNCREDERE ÎN SPF

Cel mai important lucru de care ai nevoie este o protectie solara cu spectru larg de cel putin SPF 30.

Efectele negative blue light asupra tenului

CONCLUZIE

Priveste-ne si in partea de final al blogului, sper ca ceea ce ai citit sa te invete cat de expus iti este tenul daca stai prea mult in fata uneltelor electronice pe care le utilizezi zi de zi, cat de expusa iti este sanatatea tenului cand nici nu stii, si mai important sa stii CUM sa te protejezi mai ales cand ai in jurul tau atatea produse care te ajuta sa ai un ten tanar si sanatos.

Astea fiind spuse, ai grija de sanatatea tenului tau, iar echipa wowskin te asteapta la urmatorul blog. 

Lasa un comentariu