Mituri despre skincare

Pe internet dar și în viață de zi cu zi putem auzi o mulțime de sfaturi de îngrijire a pielii, dar oare, toate sunt bune? De fapt, unele dintre aceste „sfaturi” pot fi de fapt dăunătoare pielii și sănătății tale. Anume din acest motiv vrem să dezvăluim câteva mituri despre skincare.

Mitul #1: Ai acnee pentru că nu te speli pe față. 

Deși este un mit popular, este, într-adevăr, un mit. Nu vei avea acnee  doar  pentru că nu te speli corect sau suficient. Pentru că acneea să se dezvolte, trebuie să aveți o combinație de patru factori: pori diltati din cauza pierderii de keratine, sebum, bacterii și inflamație. 

Mitul #2: Vei îmbătrâni mai repede dacă va machiati în mod regulat. 

Machiajul, de singur, nu te voi face să îmbătrânești mai repede. De fapt există atât de multe produse de machiaj cu activitate dublă care îți hrănesc, protejează sau îmbunătățesc pielea! Cu toate acestea, dacă nu vă spălați fața înainte de culcare, veți lăsă nu doar machiajul, ci și murdăria, uleiul și toxinele pe care pielea dvs. le-a adunat de-a lungul zilei, ceea ce provoacă cu adevărat îmbătrânirea. Din fericire, poți continuă să aplici fără griji tot machiajul pe care ți-l dorești, atâta timp cât îl îndepărtezi și îți cureți fața la sfârșitul zilei.

Mitul #3: Dacă arde, înseamnă că funcționează. 

Acesta este unul dintre cele mai periculoase mituri deoarece sună aproape credibil, alături de frazele „Fără durere, fără câștig” sau „Frumusețea doare”. Când vine vorba de îngrijirea pielii, un pic de furnicături este normal (la unele produse); usturimea sau arderea, însă, nu este. Acest tip de reacție poate indică faptul că aveți pielea sensibilă sau poate fi ceva mai grav, cum ar fi o alergie la un ingredient pe care îl utilizați. Dacă ți se pare ceva în neregulă, scoate-l imediat. Și dacă durerea sau iritația nu dispare în câteva minute, contactați imediat medicul dermatolog.

Mitul #4: Nu trebuie să te hidratezi dacă ai pielea grasă. 

N ar putea fi mai departe de adevăr! Tenul gras are nevoie de hidratare la fel de mult, dacă nu mai mult decât alte tipuri de piele. Majoritatea demachiantelor vor îndepărta uleiurile naturale de pe piele, așa că va trebui să înlocuiți acel strat protector altfel pielea o va face singură producând și mai mult sebum. I ndiferent de tipul tău de piele – grasă și predispusă la acnee sau uscată și deshidratată – trebuie să folosești un fel de cremă hidratantă pentru a-ți menține pielea echilibrată și hrănită. Diferențele constă în tipul și cantitatea de hidratant de care pielea ta are nevoie.

Mitul #5: Orice lucru marcat „natural” sau „fără chimicale” trebuie să fie mai bun pentru tine decât alte tipuri de produse de îngrijire a pielii. 

Acest lucru depinde de persoană. Lucruri precum peelingurile „chimice” pot fi încă din ingrediente naturale și sunt grozave pentru toate tipurile de piele. Totul ține de preferință și tip de piele atunci când decideți ce ingrediente să puneți pe piele. Nu există dovezi concrete că parabenii și conservanții din îngrijirea pielii sunt dăunătoare pielii sau corpului dumneavoastră. De fapt, fără conservanți, îngrijirea pielii și produsele cosmetice sunt mai susceptibile la creșterea bacteriilor, mucegaiului și drojdiei. Dacă alegeți să mergeți pe calea naturală, asigurați-vă că acordați o atenție deosebită termenelor de expirare ale produselor dvs., deoarece produsele naturale nu durează atât de mult ca alternativele.

Mitul #6 Porii pot fi restrânși 

Din păcate, dimensiunea porilor tăi nu se va schimba niciodată, indiferent de produsele pe care le folosești sau de cât de mult abur îți supui fața. (Notă secundară: vă sugerăm să evitați să vă aburiți fața, cu excepția cazului în care este vorba de abur ocazional și blând, altfel aceasta este o modalitate sigură de a vă usca pielea pentru un beneficiu mic). Porii pot apărea uneori mai largi sau mai strânși, deoarece schimbările de temperatură fac ca pielea fie să se înmoaie, fie să se contracte, dar acest efect este doar temporar. Vestea bună este că porii sunt cu adevărat vizibili doar atunci când sunt congestionați și acest lucru poate fi rezolvat. Cea mai bună modalitate de a îmbunătăți aspectul porilor înfundați este folosirea beta-hidroxiacizilor (BHA) – cunoscut și sub denumirea de acid salicilic. BHA acționează pentru a slăbi saboții legându-se de sebum și uleiurile care congestionează porii, minimizând aspectul acestora în timp.

Mitul #7 Exfolierea zilnică îmi va menține pielea curată și netedă

Exfolierea regulată este o idee grozavă, totuși, exfolierea zilnică este foarte riscantă , poate duce la o piele stresată și inconfortabilă. Indiferent dacă utilizați un scrub , un exfoliant delicat cu enzime, acizi, retinoizi sau o combinație a tuturor acestora, vă recomandăm să aplicați produse de exfoliere de cel mult o dată până la trei ori pe săptămână. Mai mult decât atât, riscați să compromiteți bariera naturală de umiditate a pielii și să ajungeți cu pielea strânsă, roșie și descuamată. Petele existente sunt, de asemenea, mai susceptibile de a deveni iritate, iar pielea va dura mai mult pentru a se vindeca. Când vine vorba de exfoliere, moderația este cheia.

Mitul #8 Remediile de frumusețe la domiciliu sunt inofensive

Remediile naturale de casă pentru problemele populare de îngrijire a pielii par destul de inofensive, combinând diverse ingrediente uzuale de uz casnic pentru măști instantanee de păr și față , exfoliații și alte tratamente . Cu toate acestea, ar trebui abordate cu prudență, deoarece multe dintre aceste ingrediente altfel sigure nu sunt atât de sigure atunci când sunt aplicate direct pe piele. De exemplu, bicarbonatul de sodiu este adesea prezentat în aceste rețete, dar proprietățile sale extrem de alcaline pot compromite mantaua acidă a pielii, făcând mult mai mult rău decât bine. Sucul de lămâie și uleiul de cocos sunt, de asemenea, adesea recomandate ca parte a acestor remedii DIY, cu toate acestea, sucul de lămâie este extrem de acid și poate arde și deshidrata pielea, în timp ce uleiul de nucă de cocos vă poate înfunda grav porii și vă poate îngreuna părul. Lăsați formulările de frumusețe în seama experților!

Recenzii (1 comentariu)

  • rucsandra in

    mitul nr 6, porii pot fi restransi prin terapie PRP ;-)

Lasa un comentariu