Skin Cyclyng

TikTok-ul vine cu noi tranduri în domeniul frumuseții pe care noi nu le putem ignora. Skin Cyclyng sau cum i se mai spume ciclismul pielii a acaprat platformele de socializare. Ce este? Cum funcționează și de ce este o idee buna să o încerc? Despre asta urmează să vorbim astăzi.

Conceptul de ciclism al pielii se aplică la o rutină nocturnă de îngrijire a tenului, care presupune folosirea ingredientelor active urmate de zile de odihnă. Ciclul de patru zile este cel mai popular și cel mai cunoscut. Acesta cuprinde, de obicei, utilizarea ingredientelor active timp de două nopți, urmate de două nopți de odihnă . În timp ce termenul de "ciclism al pielii" este nou , dermatologii recomandă de mult timp utilizarea intermitentă sau alternantă a ingredientelor active.

Deci, de ce această tendință de frumusețe câștigă teren acum? Poate că numele atrăgător a ajutat-o să se impună, sau poate că oamenii își dau seama că pielea noastră, ca și restul corpului, are nevoie de odihnă. Oamenii adăugau strat după strat după strat după strat rutinele lor de îngrijire a pielii și experimentează cu cocktailuri de ingrediente care le irita și le dăunează pielii. A existat atât de multă confuzie în jurul modului de a stratifica ingredientele active  și, ca urmare, nestiind de care sfat să asculți, obții piele supărată și iritată. Anume din acest motiv lasă-mă să iți explic pas cu pas cum Skin Cyclinng poate să iți duca rutina de noapte la un alt nivel.

 

NOAPTEA NR. 1: EXFOLIERE

În această noapte, vă veți curăța și usca tenul, apoi veți face exfolierea, care îndepărtează celulele moarte de pe stratul superficial al pielii. Există un motiv întemeiat pentru care acest pas este primul: "Celelalte produse ale tale vor acționa mai eficient, deoarece sunt capabile să pătrundă mai adânc în piele într-un mod controlat și previzibil. După aceea, veți avea nevoie să vă hidratați. Un mic avertisment, totuși: În timp ce unii oameni spun că exfolierea îmbunătățește aspectul pielii lor, dacă o faceți incorect - prea frecvent, de exemplu - poate duce la roșeață și iritație. Un alt sfat util ar fi recomandarea utilizării unor exfolianți chimici, despre care se spune că sunt mai blânzi decât exfolianții fizici. Ingredientele excelente pentru exfolierea chimică includ alfa-hidroxi-acizi (AHA) și beta-hidroxi-acizi (BHA).  Ultima recomandare la acest pas ar fi să obtati pentru produse exfoliante care rămân în piele în defavoarea exfoliantilor care necesita spălare, mai ales daca sunteți la început. Motivul este simplu, exfoliantele care rămân în piele sunt cu mult mai fine. Un exemplu bun de produs la acest pas este soluția exfolianta cu AHA și BHA de la Purito.

 

NOAPTEA NR. 2: RETINOL

Această noapte se concentrează pe retinoizi, care sunt derivați ai vitaminei A ce pot ajuta la reducerea aspectului liniilor fine și a ridurilor. Printre acestea se numără medicamente eliberate pe bază de rețetă, precum tretinoina, și produse mai blânde, eliberate fără prescripție medicală, precum retinolul.  Retinoizii sunt unul dintre ingredientele puternice pe care trebuie să le includeți în rutina de ciclism pentru piele dar acestea vin și cu o clauză de renunțare. Pot fi foarte iritante atunci când le introduceți pentru prima dată sau dacă aveți o piele sensibilă sau reactivă. Înainte de aplicare, asigurați-vă că vă curățați și vă uscați. Pentru cei deosebit de sensibili la retinoizi, este o idee bună să hidratezi mai întâi zonele sensibile, cum ar fi sub ochi și în colțurile nasului, înainte de a aplica retinoidul. Iar dacă pielea ta încă se simte uscată, te poți hidrata din nou, peste retinoid. Cu toate acestea, dacă încerci să le folosești prea frecvent sau le suprapui cu alte ingrediente potențial iritante (acizii de exemplu), vei sfârși prin a te confrunta mai degrabă cu inflamații decât cu rezultate. Din această cauză, cel mai bine este să folosiți retinolul de unul singur, ca singurul ingredient de exfoliere sau de reîmprospătare din rutină. Un ingredient potrivit poate fi crema cu retinol de la IT'S SKIN

NOPȚILE 3 ȘI 4: RELAXARE ȘI RECUPERARE 

Perioada de recuperare, de obicei nopțile trei și patru, reprezintă etapa finală. În nopțile de recuperare, nu folosiți acizi exfolianți și retinoizi și dați pielii o șansă de recuperare. Vei dori să te concentrezi pe hrănirea microbiomului pielii și pe repararea barierei cutanate, așa că gândește-te la hidratare și umezeală și evită orice ingredient iritant. Curăță-ți pielea înainte de a aplica o cremă hidratantă, iar pentru aceste nopți nu trebuie să usuci tenul prin tamponare - este bine să lași pielea puțîn umedă. De asemenea, poți aplica un ser hidratant înainte de crema hidratantă. În practică, sincronizarea ciclului tău poate depinde de tipul de piele. Dacă vă confruntați cu sensibilitate și iritație, puteți crește nopțile de recuperare sau, dacă sunteți experimentată și bine adaptată la retinoidul dumneavoastră și doriți să apelați mai mult, puteți omite o noapte de recuperare pentru un ciclu de trei nopți. Totul este particuler. Utilizarea unor ingrediente precum acidul hialuronic, ceramidele și glicerina în nopțile de recuperare sunt cele mai bune. Un exemplu bun pentru nopțile de recuperare ar fi utilizarea fiolei cu Centella de la Skin1004 împreună cu Crema.

 

 CONCLUZIE

După cum am spus și în partea de introducere, conceptul de ciclism cutanat nu este nou, cu toate acestea, există un motiv pentru care ciclurile de piele au devenit atât de populare anume acum. Oamenii au început să realizeze că utilizarea mai multor produse nu echivalează întotdeauna cu o piele mai bună sau mai sănătoasă. Aceasta este o abordare "mai puțin este mai mult", care funcționează și vă oferă un program structurat care are un sens. De asemene, acest ciclism al pielii este o varianta foarte buna pentru oamenii care își doresc să introducă exfolianti sau retinoizi în rutină însă se tem. Conceptul oferă o varianta simplă și clară de utilizare a ingredientelor active astfel încât acesea să se ajute intre ele în loc să se încurce. 

Lasa un comentariu