Beneficii niacinamidei asupra tenul tau

De cele mai multe ori, ingredientul care se gaseste ce mai des in majoritatea produselor, fie ca vorbim despre creme, seruri, esente, lotiuni, masti, patch-uri pentru ochi, sampoane, tonere, vedem ca ele contin Niacinamida. Te-ai gandit vreodata de ce este aceasta benefica pentru tenul tau? Sau, daca te-ai gandit, probabil nu ai gasit raspunsul pe care il cautai.

Beneficii niacinamidei asupra tenul tau

Ce Este Niacinamida?

Cunoscuta sub denumirea de vitamina B3 sau nicotinamida, a devenit un ingredient puternic cunoscut asupra pasionatilor de ingrijire a pielii si infrumusetare deoarece are numeroase beneficii de stimulare a pielii, printre acestea putem enumera ca ofera o luminozitate aparte asupra pielii pe langa hidratare si anti-imbatranire.

Este o vitamina hidrosolubila esentiala pe care organismul nu o poate sintetiza, deoarece ea trebuie ori consumata ori aplicata local pentru beneficii.

Niacinamida poate fi gasita atat in cremele de noapte dar si in produsele de curatare blande si ceruri, fiind o vitamina ce creste rapid in popularitatea pasionatiilor de ingrijire  a pielii.

Cum Functioneaza Niacinamida?

Corpul sintetizeaza niacinamida chiar din niacina (acidul nicotinic), transformarea din niacina in niacinamida avand loc cand se administreaza o cantitate de niacina mai mare decat necesarul pentru corpul uman. Daca ne referim la produsele de ingrijire a pielii, ingredientul sintetizat ( niacinamida) poate avea un efect calmant, fiind dovedit ca are un efect antioxidant.

Cine Ar Trebui Sa Utilizeze Niacinamida?

Vitamina B3 aduce beneficii multor tipuri de piele, chiar daca doriti sa diminuati decolorarea pielii sau sa minimizati semnele de imbatranire, vitamina este un jucator cheie in regimul dumneavoastra de ingrijire a pielii

Cat De Des Sa Utilizati Niacinamida?

Frecventa utilizarii depinde de intensitatea produsului de ingrijire  a pielii pe care il aplicati, de exemplu: daca utilizati Apieu Madecassoside Sleeping Mask  produs ce este o masca de dormit, ce ofera pe timpul noptii o stralucire reinnoita cu un aspect placut, contine o varietate de complexe si ingrediente derivate din ulei, oferindu-ti pentru piele o hidratare eficienta. Masca de la Apieu utilizata ca ultimul pas de ingrijire a pielii, inainte de culcare, aplica o cantitate adecvata pe fata, a doua zi dimineata clatiti cu apa calduta. 

Niacinamida Poate Fi Combinata Cu Alte Produse?

Din moment ce niacinamida utilizata singura poate fi benefica asupra sanatatii pielii, ea poate de asemenea sa fie combinata si cu vitamine benefice pentru piele precum vitamina C si exfoliantii pentru retinolul. Puteti utiliza de asemenea C-Niacin Toning Ampoule- ce este un produs imbogatit cu 70% extract din fructe de catina si continut abudent de viamina (Vitamine precum B5, P, B3, E si vitamina C) cu rol de a lumina tenul penetrandu-l in profunzime, acest produs se utilizeaza dupa curatare si tonifiere, aplicand 2-3 picaturi si masati pana se absoarbe. 

BENEFICIILE NIACINAMIDEI:

1. TONIFIAZA SI ESTOMPEAZA PETELE INTUNECATE- Daca observi aparitia unor pistrui noi dupa statul prea mult in soare, nu te speria fiindca a sosit momentul sa adaugi niacinamida topica la rutina ta de ingrijire a pielii. Deoarece Niacinamida ajuta la blocarea enzimei responsabile de producerea pigmentarii nedorite si poate crea un tonus general al pielii uniformizate

2. CALMEAZA PIELEA IRITATA-Vitamina B3 ajuta la calmarea pielii in timp ce diminueaza iritatia. Niacinamida fiind ingredientul ideal ce utilizat alaaturi de produse anti-imbatranire formulate cu retinol si acid glicolic au parte de o serie de beneficii pentru piele iar combinarea acestor exfolianti puternici cu vitamina B3 poate ajuta la calmarea roseatei si iritatiei. 

3. MENTINE PIELEA HIDRATATA- Exista studii ce arata ca Niacinamida impreuna cu ingredientele hidratante precum acidul hialuronic ofera o crestere a capacitatii naturale de hidratare a pielii, sustinand productia de ceramida si imbunatateste bariera naturala a pielii pentru a o tine la distanta de factorii de stres. 

4. LIMPEZESTE TENUL- Niacnimaida ce este aplicata zilnic poate ajuta pielea sa echilibreze intr-un mod natural productia de ulei si sebum, care in momentul unui dezechilibru, poate contribui la infundarea poriilor si aparitia acneei. Ce trebuie sa retii este faptul ca niacinamida este un ingredient calmant. 

5. PROTEJEAZA PIELEA DE FACTORI DE STRES SI IRITANTI- Poluarea, razele UV, lipsa somnului, stresul, sunt factori iritanti proveniti atat din mediul extern cat si din cel intern, factorii ce ne provoaca semne premature de imbatranire, riduri si decolorare.

CONCLUZII:

Este important sa adaugi in rutina ta de ingrijire, niacinamida. Dar cum ar trebui? Ei bine, dupa cum am citit, niacinamida in combinatie cu ingredientele mentionate, face ca continutul produsul sa patrunda in bariera pielii si sa-i redea stralucirea. 

La fel de important este sa cititi si etichetele produselor inainte de a le utiliza pe piele pentru a stii cand trebuie aplicate, deoarece unele produse in rutina de dimineata iar altele ofera mai multe beneficii cand sunt utilizate pe timpul noptii.

Nu uitati, cand utilizati un produs este bine de stiut sa stiti ce tip de piele aveti precum si nevoile acesteia, indiferent cum incorporezi niacinamida, iti va imbunatati cu siguranta rutina si rezultatele ei.

Pana data viitoare, ai grija de tenul tau. Cu drag, echipa wowskin.

Lasa un comentariu