Care este diferenta intre ulei hidrofil si ulei demachiant?

   Curatarea dubla este un mod eficient si deosebit de temeinic de a va curata fata si de a scapa de machiaj, excesul de sebum si murdarie. Primul pas al unei duble curatari consta, de obicei, intr-un produs de curatare pe bază de ulei, fie ca este vorba de un balsam demachiant sau de un ulei hidrofil. Uleiul hidrofil si uleiul demachiant sunt ambele categorii de uleiuri utilizate in ingrijirea pielii, dar au scopuri si caracteristici diferite.

   Uleiul hidrofil este un tip de ulei care poate fi amestecat cu apa si este utilizat pentru hidratarea si curatarea pielii. Uleiul hidrofil poate fi utilizat in mai multe moduri in rutina de ingrijire a pielii.

   Pe de alta parte, uleiul demachiant este un tip de ulei utilizat pentru a elimina machiajul si impuritatile din piele. Acesta poate ajuta la inlaturarea machiajului rezistent la apa si poate curata in profunzime pielea. Uleiul demachiant este aplicat pe piele si este inlaturat prin clatire cu apa.

COLAGENUL, ELIXIRUL TINERETII ( PARTEA I), #Goodal, #Medi-Heal, #Dr.Jart, #Mary&May, #Colagen Vegetal, #Colagen Marin, #Colagen Hidrolizat

 

   Este important sa utilizati fiecare tip de ulei in mod corespunzator si sa alegeti unul care se potriveste nevoilor si tipului de piele. Este recomandat sa cititi lista de ingrediente si sa efectuati un test de sensibilitate inainte de utilizare.

   Utilizarea uleiului hidrofil este in principal pentru curatarea tenului si indepartarea machiajului, dar el poate fi gasit si pentru alte parti ale corpului, precum pentru par si scalp cu beneficiul de a indeparta impuritatile, grasimea, matreata , mai poate fi folosit pentru corp, multe uleiuri ,,hidrofile” in acest context pot fi gasite sub denumirea ”uleiurilor de dus” sau ”ulei de curatare”, iar in acest caz, ele nu doar ca curata si hidrateaza dar si protejeaza pielea de efectele…apei, dar este bine sa ne orientam de astfel de produse datorita beneficiilor. 

   Uleiul demachiant se dispersează ușor pe piele, este suficient să îl aplici fără să freci, astfel încât să pătrundă prin capilaritate. Mai ușor decât apa, acesta reține machiajul și îl transportă la suprafață. Odată emulsionat în apă călduță, acesta încapsulează reziduurile hidrofile (care se dizolvă în apă), cum ar fi praful și transpirația. Rezultatul fiind un machiaj și impuritățile ce sunt eliminate la clătirea cu apă limpede!

COLAGENUL, ELIXIRUL TINERETII ( PARTEA I), #Goodal, #Medi-Heal, #Dr.Jart, #Mary&May, #Colagen Vegetal, #Colagen Marin, #Colagen Hidrolizat

   Uleiurile sunt produse rapide și ușoare în utilizarea lor, indepartand machiajul, curatand pielea, ambele in acelasi timp, uleiul de curatare poate fi folosit in fiecare zi, pentru ca textura lui moale NU irita pielea cu ajutorul uleiurilor pielea care devine perfect curatata, favorizeaza reinnoirea celulara lasand un ten frumos, clar si proaspat. Uleiul demachiant inlocuieste lotiunea de curatare si tonifiere, dimineata, deoarece poate fi folosit din zori pentru a elibera pielea de transpiratie si sebumul secretat in timpul noptii si pentru a facilita aplicarea machiajului ulterior. 

COLAGENUL, ELIXIRUL TINERETII ( PARTEA I), #Goodal, #Medi-Heal, #Dr.Jart, #Mary&May, #Colagen Vegetal, #Colagen Marin, #Colagen Hidrolizat

    Ulei de curățare de asemenea, una dintre cele mai eficiente texturi pentru eradicarea celor mai mici impurități și urme de machiaj. Această textură este recomandată pentru pielea uscată, dar o puteți folosi și pe pielea normală, deoarece uleiul lasă pielea suplă, dar nu grasă.   

   Unul dintre atuurile sale majore este moliciunea. Textura sa nu irită pielea și, prin urmare, nu lasă roșeață pe piele.Pentru cei cu pielea uscată și sensibilă, veți adora uleiul demachiant care dizolvă machiajul și rimelul în câteva secunde, fără a freca. 

    În concluzie, una dintre singurele diferențe între balsam și ulei este textura. Uleiul demachiant este lichid, iar untul este mai compact și se transformă în ulei doar la contactul cu fața.

    Pentru care textură vă veți îndrăgosti mai mult? Pentru textura uleiului de curatare sau uleiului hidrofil?

TAG-URI:

Lasa un comentariu