Greșeli frecvente în spălarea părului: Află ce să NU faci!

Îngrijirea părului este un element foarte important al ritualurilor de îngrijire a femeilor. Multe studii arată că coafura este cea care determină prima impresie și percepția. Deși părul este un subiect fluvial și fiecare dintre noi are o metodă dezvoltată de îngrijire a acestuia, merită să facem cunoștință cu câteva stereotipuri care, în loc să înfrumusețeze, dăunează părului.

Sampon pentru par

 

1. RATED GREEN REAL MARY EXFOLIATING SCALP SHAMPOO

2. MISSHA SCALP THERAPY SHAMPOO

3. AROMATICA TEA TREE PURIFYING SHAMPOO

 

Cât de des îmi spăl părul?


Un mit comun este că nu ar trebui să-ți speli părul în fiecare zi, pentru că atunci începe să se murdărească mai repede. Pe de o parte, acest lucru poate fi adevărat, deoarece dacă ne spălăm părul în fiecare zi și folosim șampoane puternice de curățare, putem compromite bariera naturală de protecție a scalpului. Ca urmare, va începe să producă mai mult sebum și părul își va pierde mai repede prospețimea. Dar dacă folosim șampoane delicate și avem părul care necesită înviorare frecventă, nu există contraindicații pentru a nu face acest lucru.

De asemenea, nu este adevărat că dacă avem părul gras, ar trebui să mergem cu el cât mai mult posibil pentru a-l îngroșa mai încet. Nu ar trebui să o facem, pentru că, pe lângă aspectul foarte neplăcută al parului gras, sebumul și impuritățile acumulate pe cap vor înfunda porii pielii, ceea ce va provoca căderea părului.

Desigur, putem încerca să amânăm spălarea părului cu o zi, dar este mai bine să nu mai așteptăm odată ce simțim nevoia. Este foarte important sa ai grijia si de scalpul tau! Încearca RATED GREEN REAL MARY PURIFYING SCALP SCALER (SEA SALT) ce conține 70% suc de rozmarin, cel mai bun ingredient natural pentru purificarea rădăcinilor părului, reglarea excesului de sebum și exfolierea ușoară a scalpului. Cel mai bun lucru despre acest tratament este că nu doar are grijă de scalp dar îți lasă părul moale și hidratat, în timp ce aroma sa proaspătă de mentă ajută la ameliorarea stresului acumulat.


Cum să vă spălați corect părul?


Pasul 1.
Înainte de a vă spăla părul, pieptănați-l bine. Datorită acestui lucru, în timp ce vă spălați părul va fi mai puțin încurcat, îl veți uda mai repede și puteți întinde mai ușor șamponul pe el.

Atenţie! Descurcarea părului înainte de spălare nu se aplică părului creț, care poate fi doar pieptănat umed, cu balsam pe el.

Pasul 2.
Setați temperatura apei astfel încât să nu fie nici rece, nici prea caldă. Apa prea rece sau prea fierbinte are un efect negativ asupra scalpului, glandelor sebacee și slăbește părul.

Pasul 3.
Nu turnați șamponul direct pe păr. Mai întâi, diluează-l cu apă pentru a-l face mai blând cu pielea și părul tău. Diluarea șamponului facilitează, de asemenea, răspândirea acestuia prin păr și vă permite să utilizați mai puțin șampon.

Pasul 4.
Dacă este necesar, împărțiți spălarea părului în două etape: pre-spălare și spălare principală. Spălarea prealabilă slăbește particulele de murdărie și reziduurile cosmetice, de exemplu fixativ de păr. După ce ți-ai clătit părul după prespălare, treci la a doua etapă și după câteva minute de masaj, curăță bine scalpul și părul.

Pasul 5.
Clătiți bine șamponul de pe scalp și păr, folosind multă apă.

Pasul 6.
Aplicați un balsam, un tratament sau o mască pe păr. Este important ca apa să nu picure din păr în această etapă, deoarece poate dilua balsamul sau masca, slăbind astfel efectul acestora.


Pasul 7.
Scurgeți ușor excesul de apă, dar nu vă frecați părul cu un prosop, nu îl răsuciți în nod și nu îl legați strâns cu un prosop. Părul ud este foarte sensibil și predispus la deteriorare și astfel îl puteți deteriora foarte repede. Un prosop din bumbac moale, un prosop de muselina sau un tricou din bumbac va ajuta la scurgerea parului.

Pasul 8.
Frecați uleiul sau serul protector în vârfurile umede ale părului și lăsați-le să se usuce în mod natural.

 

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli de îngrijire a părului pe care le facem.


Prosop vs. păr


Fiecare dintre noi are un prosop de păr preferat. Frecarea părului proaspăt spălat cu un prosop afectează de obicei cuticulele și rupe legăturile de keratina. Există o modalitate de a face acest lucru in mod corect: părul umed, în loc să fie frecat și tras, trebuie strâns ușor cu un prosop, astfel încât să absoarbă excesul de apă. Persoanele cu păr creț, ondulat și delicat ar trebui să fie cele mai atente, acest tip de coafură este cel mai ușor de deteriorat. În acest caz, merită să investiți într-un prosop din microfibră sau să vă scurgeți părul cu un tricou obișnuit din bumbac.


Pieptanarea parului


Îți pieptăni mereu părul înainte de a-ți spăla părul? Părul, pieptănat înainte de spălare, nu se încurcă excesiv, iar balsamurile și măștile pot fi distribuite mult mai bine. În primul rând, pieptănați părul cu degetele (în special părul creț, care ar trebui să evite pieptănarea uscată), apoi folosiți un pieptene cu dinți distanțați foarte mult sau o perie de păr specializată. Recomandarea noastra: incearca British M Flex Gentle Brush este blândă cu părul și scalpul, descurcându-se în timp ce se flexează la curbura capului. Perii trec fără efort prin păr și descurcă părul umed sau uscat fără a-l trage. Dacă întâmpinați probleme la pieptănarea uscată, utilizați un spray sau tratament. Vă recomandăm Missha Damaged Essence Hair Therapy Essence îmbogățit cu Proteina H (proteină din miere) și Vitamina H (Biotină) pentru a oferi un aport bogat de nutrienți și îngrijirea strălucirii părului deteriorat în timpul somnului.

Spălarea corectă a părului nu este deloc complicată, dar cu siguranță necesită puțin mai multă atenție din partea noastră. Amintiți-vă despre asta, deoarece spălarea părului poate deteriora structura părului și chiar și cosmeticele de îngrijire utilizate într-o etapă ulterioară pot să nu fie suficiente pentru a repara deteriorarea.

Lasa un comentariu