Ingrijirea corecta zonei gatului

Pe langa piele si ten, o zona ce trebuie la fel de bine ingrijita indiferent de sezon fiind…gatul. Multe persoane isi ignora gatul, avand grija de alte parti ale corpului, dar trebuie sa avem grija de toate zonele in egala importanta. Atat pentru barbati cat si pentru femei, gatul este o zona usor iritata. Factorii precum expunerea la soare, hidratarea insuficienta si chiar pozitia de somn afecteaza portiunile predispuse in egala masura la lasarea pielii, formandu-se astfel ridurile.

Ingrijirea corecta zonei gatului

CARE SUNT CAUZELE FORMARII DE RIDURI IN ZONA GATULUI?

- Hidratarea insuficienta- O ingrijire necorespunzatoare a zonei acesteia poate duce la un aspect uscat si deshidratat a pielii

-Fotoimbatranirea- Lipsa factorului de protectie solar ce este cauzat de expunerea incorecta la soare.

-Lipsa de grija si atentie- Nu acorzi o atentie sporita si semnificativa asupra zonei gatului.

CUM NE PUTEM INGRIJI CORECT GATUL?

1. UTILIZATI UN SER DE VITAMINA C DE INALTA CALITATE- Vitamina C fiind cunoscuta pentru minunile asupra sistemului imunitar, esti aici pentru a afla ca aplicarea acesteia pe gat poate reduce drastic si semnele de imbatranire. Utilizand impreuna o crema hidratanta cu SPF, serul de vitamina C scade capacitatea soarelui in a va deteriora epiderma, ducand la o piele mai putin flasca pe gat.

2. SUPLIMENT DE COLAGEN- Colagenul fiind proteina ce apare în mod natural în tesaturile corpului, el este necesar pentru mentinerea pieii intinse, datorate fibrelor sale ce se conecteaza intre ele pentru a strange pielea, iar in timp ce imbatranesti, corpul incepe sa produca mai putin din ea, ceea ce se produce slabirea pielii

3. OBTINE NISTE O&R: ODIHNA SI RETINOL- Momentul din zi fiind excelent pentru stimularea frumusetii si elasticitatii naturale ale pieli este….noaptea. Rolul retinolului ajuta la desfundarea porilor, stimuland colagenul, reduce liniile fine si ridurile, acelereaza reinnoirea celulelor, reducand pigmentarea neuniforma. Aveti grija deoarece retinolul nu este niciodata ceea ce ar trebui sa purtati la soare. Aplicati produsele bogate in retinol pe gat seara, inainte de culcare pentru cele mai bune rezultate.

4. EXERCIȚIILE PENTRU GÂT- Stiu, suna banal, dar o viata activ din punct de vedere sportiv, va ajuta sa preveniti lasarea pielii. Astfel ca este important sa faceti excercitii fizice pentru gat pentru a va tonifica muschii gatului.

5. UTILIZAREA DE PROTECȚIE SOLARĂ- Deja cunoastem beneficiile unei creme solare cu SPF 30, 40 sau 50, astfel ca rolul unei creme de protectie solara este la fel de benefica asupra razelor UV chiar si pentru gat. Te gandesti oare de ce este importanta si pentru gat? Am raspuns la aceasta intrebare, prin urmare pielea din jurul gatului duce la slabire si decolorare fapt ce ofera pielii un aspect imbatranit iar utilizarea unei creme cu SPF s-a dovedit benefica pentru a reduce in cele din urma bronzul si ridurile. Iata mai jos cateva exemple de crema cu SPF pentru gatul tau. 

 

6. EXFOLIAZA- Exfolierea are o importanta suprema cand vine vorba de regimul pentru fata si gat, dupa cum deja stim, gatul este o zona vulnerabila la iritatie, bronzare si uscaciune. Exfolierea ajuta la reducerea pielii moarte. Vitamina C despre care tocmai ai citit la punctul de mai sus, este o buna sursa cand vine vorba de exfoliere deoarece ajuta la imbunatairea tenului, indepartand pigmentarea si genereaza insulina pentru cresterea de noi celule cutanate. Ajuta-ti pielea si hraneste-o, oferindu-i doza de vitamine in ingrijirea tenului, colagenul fiind cea mai abudenta si utila proteina din piele, va ofera o piele mai tanara. Sa nu uitam si de Vitamina C, Omega 3 si Omega 6 ce ajuta si ele in modul natural al organsismului in a produce si mai mult colagen, benefic inainte de culcare pentru a oferi corpului suficient timp pentru a reface membranele celulare.

CONCLUZIE:

Dupa cum bine stim, nu trebuie sa neglijam gatul sau alta parte a corpului, fiecare bucatica din corpul nostru trebuie protejata, hranita si mentinuta sanatoasa pe toata perioada vietii. 

Mereu urmati o rutina alaturi de ingredientele importante, daca veti reusi sa urmati o rutina, vitaminele care au impact cu pielea, tenul, gatul va vor ajuta impotriva factorilor daunatori impotriva pielii. Prin urmare, in timp ce utilizati retinoizii dimineata, aplicati intotdeauna SPF dupa aceea. Deoarece dupa retinoizi, pielea devine mai perceptabila la razele UV. 

Pana la urmatorul blog, aminti-va mereu ca preventia este cheia grijii. Chiar daca ceea ce ai citit in acest blog, urmat de metodele enumerate sunt benefice pentru pielea gatului, ele intotdeauana vor actiona mai bine daca sunt urmate de o rutina adecvata.

Echipa WowSkin va atentioneaza ca data viitoare sa nu neglijati aceasta zona a corpului, si NU UITA, niciodata nu este prea tarziu sa incepi sa ai grija de gatul tău. 

Lasa un comentariu