Ingrijirea Tenului Sensibil de la A la Z

Dupa cum bine stiti tenurile sunt de mai multe feluri, de la cel tenul normal, gras, mixt, uscat și chiar cel sensibil, blogul de astazi ce este dedicat acestui tip de ten.

Ingrijirea Tenului Sensibil de la A la Z

CE ESTE TENUL SENSIBIL?

Termenul este definit de pielea ce este mai predispusă la inflamatii sau reactii adverse, persoanele care au acest tip de ten sunt mai des dispuse la mancarimi, fiind uneori vorba si de anumiti coloranti sau parfumuri ce intra in contact cu pielea, uneori poate fi vorba chiar si de mancarimi provocate de….imbracaminte.

CAUZELE INTERNE SI EXTERNE ALE TENULUI SENSIBIL

Factorii externi care ne afecteaza tenul sensibil pot fi numerosi printre care, interventiile chirurgicale, detergent de rufe, folosirea unor produse cosmetice nepotrivite, radiatii, poluare, caldura, frig. O categorie de factori externi pot fi de asemenea si purtarea bijutriilor, utilizarea unor parfumuri sau compozitia anumitor masti.

Factorii interni, tin mult cont de ceea ce tu consumi si oferi organismului, precum fumat, alcool, dermatita de contact, mancare condimentata, stres, emotii puternice sau chiar si factorii genetici precum varsta, sexul, si diferenta de rasa.

Ingrijirea Tenului Sensibil de la A la Z

CUM ȘTIM DACĂ AVEM UN TEN SENSIBIL?

Cel mai recomandat fiind consultarea unui dermatolog deoarece el te va indruma intre aflarea raspunsurilor la intrebarea ta principala: ,,Am un ten sensibil sau doar sunt alergic?,,

Cunoscând problemele de baza precum, ce este tenul, cum stim daca avem si factorii care ne pot provoca acest tip de ten, haideti sa vedem cum putem ingriji tenul sensibil, deoarece nu exista problema ce nu poate fi rezolvata.

INGRIJIREA TENULUI SENSIBIL DE LA A LA Z

Frumusetea jocului intre tenuri este chiar diferenta de care tenul tau da dovada, pentru unele tipuri de ten unele produse pot fi folosite iar altele nu, priveste ingredientele din produse CARE POT sa iti aduca beneficii si rezultate asupra tenului tau sensibil alaturi de cateva produse pe care ar trebui sa le incerci.

1. CEAIUL VERDE: Ajută la calmarea pielii continand proprietati antioxidante si anti-imbatranire.

2. FULGI DE OVAZ: Recomandata pentru a calma pielea si a opri mancarimea, adesea produsele de acest fel au in compozitie fulgi de ovaz ce actioneaza cu alte produse pentru a calma pielea.

3. PANTHENOL: Gasit si sub denumirea de vitamina B5, ajuta la calmarea iritaiilor existente si cu o utilizare  continua, ajuta la mentinerea distantei viitoarelor iritaii. Utilizat ca si ingredient pentru produsele pentru piele, par, corp, datorita puterii sale de calmare a pielii.

4. UNT DE SHEA: Ingredientul este incarcat cu vitamine, precum A și E, desi este foarte bland, incredibil de eficient si perfect pentru pielea sensibila

Buuun, dupa observi cateva ingrediente benefice pentru tenul tau sensibil. Dar cu siguranta te intrebi iar oare exista si ingrediente de care ar trebui sa-mi feresc tenul sensibil? Iar raspunsul fiind cat se poate de pozitiv, uite mai jos o lista cu ingredientele pe care tenul tau sensibil AR TREBUIE sa le evite.

  • AHA
  • ULEIURI ESENȚIALE
  • RETINOL
  • ACID SALICILIC

 

 

RUTINA DE INGRIJIRE A TENULUI SENSIBIL

Deramtologul va avea un rol important asupra rutinei de ingrijire in ceea ce priveste tenul tau sensibil, dar de cele mai multe ori stim ca la inceput pentru curatarea tenului trebuie sa folosim produse de curatare blanda, gel, spuma sau apa micelara pentru pielea sensibila, este foarte bine de stiut faptul ca trebuie sa ne ferim de produsele ce contin parabeni, alcool, sapun ci sa ne orientam spre igredientele cu rol calmant precum apa termala, niacinamida sau vitamina B3, glicerina, uree, alo vera, uleiul de cocos.

Cel mai important pas in rutina de ingrijire, de care personal nu trebuie sa uitam, este aplicarea unei creme cu factor de protectie SPF de cel putin 30, crema fiind utila indiferent de anotimp. 

Ingrijirea Tenului Sensibil de la A la Z

CONCLUZII

Vezi cat de dificil este tenul tau sensibil? Si nu vorbesc doar de faptul ca este pielea ta ci pentru ca sunt atatia factori care iti pot ajuta sau din contra, distruge mai rau tenul, pe care tu cel mai probabil le credeai benefice.

Sper totuși că ai înțeles de ce exista denumirea de ten sensibil, care sunt ingredientele si produsele de care trebuie si pe care NU trebuie sa le utilizezi, ce poti utiliza in rutina de ingrijire. 

TAG-URI:

Lasa un comentariu