Niacinamide - beneficii pentru ten

Niacinamida - este una dintre cele două forme majore de vitamina B3 (niacină) care se găsește în suplimente (cealaltă este acidul nicotinic). Este adesea oferit pentru a ajuta la combaterea acneei, a rozaceei, a problemelor de pigmentare și a ridurilor.

Ce beneficii Niacinamida are pentru pielea ta?

Ajută la reînnoirea și restabilirea pielii împotriva pierderii de umiditate și deshidratare, ajutând pielea să-și îmbunătățească producția naturală de ceramide. 

Reglează uleiul. Beneficiile retenției de umiditate nu sunt destinate doar celor cu tipuri de piele uscată. Niacinimida poate ajuta, de asemenea, la reglarea cantității de ulei pe care o produc glandele sebacee și la împiedicarea glandelor să nu depășească.

Protejează împotriva daunelor solare. Niacinamida poate reconstitui simultan celulele sănătoase ale pielii, protejându-le, de asemenea, de deteriorarea cauzată de razele ultraviolete.

Tratează hiperpigmentarea. Unele cercetări au descoperit că concentrațiile de 5% de niacinamidă pot fi de ajutor în luminarea punctelor întunecate. Beneficiile au fost văzute după patru săptămâni, dar nu peste două luni. Acest beneficiu se poate datora creșterii producției de colagen.

Minimizează liniile fine și ridurile. Cercetările au descoperit, de asemenea, că aceeași concentrare a fost utilă în reducerea unor semne de deteriorare solară care vin odată cu înaintarea în vârstă. Aceasta include linii fine și riduri.

Protejează împotriva stresului oxidativ. Niacinamida ajută la formarea celulelor pielii, protejându-le, de asemenea, de stresul mediului, cum ar fi lumina soarelui, poluarea și toxinele.

Tratează acneea. Niacinamida poate fi de ajutor pentru acnee severă, în special pentru formele inflamatorii, cum ar fi papulele și pustulele. În timp, este posibil să observați mai puține leziuni și o textură îmbunătățită a pielii.

 

Lasa un comentariu