Superalimente pe care ar trebui să le consumi pentru a avea piele sănătoasă

Auzind termenul de „Superalimente”, probabil, îmi vin în minte imagini cu plante și fructe rare care se găsesc într-o țară necunoscută. 

„Superfood” este un termen la moda pentru a indica faptul că un aliment are o valoare nutritivă ridicată. În timp ce s-ar putea să credeți că alimentele super-alimentare provin din plante exotice adânci în junglă, gândiți-vă din nou. Supermarketurile sunt mult mai comune decât ai putea crede.

Alimentele cu o valoare nutritivă mare pot fi găsite chiar în magazinul alimentar: ciuperci, frunze verzi, fructe de pădure întunecate, banane, nuci și semințe pentru a numi câteva.

1. Fructe Goji

Boabele de Goji sunt unul dintre fructele cu cea mai mare notabilitate din punct de vedere al capacității lor de a absorbi și elimina radicalii liberi. Îmi place să presăr dimineața o mână deasupra.

Alte fructe de pădure extraordinare pe care să le adăugați la micul dejun pentru beneficii antioxidante? Afine sălbatice, mămăligă, mure și afine.

2. Semintele de chia

Împreună cu transportarea beneficiilor anti-inflamatorii ale echilibrării hormonale ale acizilor grași omega-3, semințele de chia sunt, de asemenea, bogate în vitamina E, un ingredient antioxidant cunoscut pentru capacitatea sa de a hidrata pielea și de a o menține suplă și moale. 

3. Pudra de turmeric

O concentrație ridicată a unui compus activ numit curcumină se găsește în turmeric și este un ingredient care este cunoscut a fi antiinflamator, antibacterian și puternic antioxidant. Luată ca un supliment, curcumina poate reduce inflamația care provoacă acnee și rozacee, și aplicată direct pe piele, o pastă de turmeric și miere poate micsora petele peste noapte, datorită proprietăților lor antibacteriene.

4. Ceai verde

Împreună cu un SPF zilnic, o ceașcă de matcha dimineață vă va ajuta pielea să se protejeze de daunele razelor UV mai bine decât simpla aplicare de protecție solară.

5. Batat (cartofi dulci)

Sunt minunate pentru pielea și sănătatea dvs. și sunt, de asemenea, delicioase și pline. Coacerea le asigură că își păstrează proprietățile sănătoase, iar carnea comestibilă are un conținut mare de fibre și potasiu.

Lasa un comentariu